Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en real burger med torsk. Rotgrønnsakene gjør retten ekstra god og sunn. En burger som lett faller i smak hos både små og store.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet torskefilet
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 stk stk bakepotet bakepotet
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 0,25 stk stk sellerirot sellerirot
  • 1 skiver skive kålrot kålrot
  • 3 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk løk løk

Karrimajones

  • 2 dl dl majones majones
  • 2 ss ss karri karri

Tilbehør

  • 4 stk stk burgerbrød burgerbrød
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker og stek i smør, ca. 3–4 minutter på hver side. Dryss med salt og pepper.

  • Skjær potet og rotgrønnsakene i staver.

  • Legg grønnsakene på et stekebrett, drypp over rapsolje og dryss over litt salt og pepper. 

  • Stek grønnsakene i stekeovnen i ca. 25 minutter.

  • Bland ingrediensene til karrimajonesen.

  • Skjær løk og tomat i skiver.

  • Varm burgerbrødene i stekeovnen.

  • Legg salat på bunnen av burgerbrødet, og legg over et stykke torsk sammen med løk og tomat.

  • Dekk med toppen av burgerbrødet. 

Server burgeren sammen med rotgrønnsakene og karrimajonesen.