Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dragemaki er en lekker sushi toppet med avokado. I denne oppskriften er den fylt med torsk og grønnsaker. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 120 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 0,2 ts ts salt salt
  • 0,5 ss ss riseddik riseddik
  • 0,6 dl dl sushiris sushiris
  • 0,8 dl dl vann vann
  • 4 ss ss agurk agurk
  • 2 ss ss vårløk vårløk
  • 2 ts ts solsikkeolje solsikkeolje
  • 2 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 ts ts sesamolje sesamolje
  • 1 ark ark noritang noritang
  • 1 stk stk avokado avokado
  • bambusmatte bambusmatte
  • plastfolie plastfolie

Tilbehør

  • soyasaus soyasaus
  • wasabi wasabi
  • ingefær, syltet ingefær, syltet

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Skjær torskefileten i to på langs, og strimle agurk og vårløk.

  • Ha solsikkeolje i en varm stekepanne og stek torsken i 30 sekunder på en side, ta pannen av varmen og snu fisken.

  • Tilsett soyasaus og sesamolje, og la alt varmes sammen. Ta ut fisken og hell over sausen. 

  • Del noriarket i to.

  • Dekk bambusmatten med plastfolie. 

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.

  • Fordel torsk, agurk og vårløk langs den nederste kanten av arket. 

  • Rull sammen ved hjelp av bambusmatten. 

  • Skjær avokado i tynne skiver, og legg disse på rullen slik at de overlapper hverandre. Press rullen lett sammen.

  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.

Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.