Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det er en grunn til at tradisjonsrike oppskrifter er blitt nettopp det – og den grunnen er smaken. Ovnsbakt torsk med eggesmør og gulrot er en ny variant av en klassiker. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

eggesmør

  • 2 stk stk egg egg
  • 50 g g smør smør
  • 2 ss ss gressløk gressløk

Tilbehør

  • 600 g g mandelpotet mandelpotet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær gulrot i tynne staver og ha dem i kokende vann i ca. 2 minutter. 

  • Smør en ildfast form med smør, og legg i torsken og gulrotstavene.

  • Dryss over salt og pepper. 

  • Stek formen midt i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.

Eggesmør

  • Kok egg og skjær i strimler.

  • Smelt smør, og ha i eggestrimlene og finhakket gressløk. 

Server torsken med gulrot, eggesmør og kokte mandelpoteter.