Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I en travel hverdag kan det være kjekt med enkle løsningen. Prøv denne oppskriften på fiskesuppe, den tar ca. en halvtime å lage! 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk potet potet
  • 0,25 stk stk sellerirot sellerirot
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 8 dl dl vann vann
  • 1,5 dl dl matfløte matfløte
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • 2 ss ss gressløk gressløk
  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i små biter.
  • Skrell potet og sellerirot, og skjær i små terninger.
  • Finhakk løk og skjær gulrot i tynne strimler.
  • Ha olivenolje i en kasserolle og surr potet, sellerirot og løk i 2-3 minutter.
  • Smuldre fiskebuljong over grønnsakene, tilsett vann og la det småkoke i 10-15 minutter.
  • Ha i gulrot, gi det et nytt oppkok og tilsett fisketerningene. La det trekke i 3-4 minutter.
  • Tilsett matfløte, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Spe på med vann dersom du syns suppen er for tykk.

Server suppen med gressløk drysset over og grovt brød ved siden av.