Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en eksotisk curry med opprinnelse fra Thailand neste gang du har lyst på asiatisk mat. Shrimp paste er det som gir denne oppskriften den gode smaken.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts korianderfrø korianderfrø
  • 2 ts ts karve karve
  • 3 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 4 stk stk sitrongress sitrongress
  • 2 stk stk chili, rød chili, rød
  • 0,75 ts ts muskat muskat
  • 0,75 ts ts pepper pepper
  • 2 ts ts shrimp paste shrimp paste
  • 4 ss ss olje olje
  • 3,5 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 300 g g bønnespirer bønnespirer
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • jasminris jasminris

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i serveringsstykker.

  • Rist korianderfrø og karve på tørr wokpanne. 

  • Skjær sjalottløk, hvitløk, ingefær, sitrongress og chili i mindre biter, og kjør i en foodprosessor sammen med korianderfrø, karve, muskat, pepper, shrimp paste og olje til en jevn pasta.

  • Varm wokpannen og stek torsken i litt olje til den er gyllenbrun, ca. 1 minutt på hver side.

  • Tilsett currypastaen og rør forsiktig.

  • Ha i kokosmelk og bønnespirer, og la det hele trekke i 5-6 minutter under omrøring.

  • Smak til med salt og pepper.

Server med jasminris ved siden av.