Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en allergivennlig oppskrift som inneholder verken egg, skalldyr eller nøtter. Passer godt sammen med råkost og poteter. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 3 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk purre purre
  • 6 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 6 ss ss hvetemel hvetemel
  • 6 dl dl lettmelk lettmelk
  • 0,5 ts ts muskat muskat
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss bakepulver bakepulver
  • 1 dl dl griljermel griljermel

Tilbehør

  • råkost råkost
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torsk i biter på ca. 5 cm.

  • Trekk fisken i lettsaltet vann i 3 minutter.

  • Vask, rens og skrell gulrot og purre. 

  • Riv gulrot på det groveste på et rivjern, og skjær purre i tynne skiver.

  • Varm flytende margarin i en kasserolle, tilsett hvetemel og rør godt.

  • Spe på med lettmelk, litt om gangen, og la sausen koke i noen minutter.  

  • Smak til med muskat, salt og pepper.

  • Ha torsk, gulrot og purre i sausen og bland forsiktig sammen.

  • Tilsett bakepulver.

  • Hell gratengen over i en smurt, ildfast form og dryss over griljermel.

  • Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.

Tips: Fiskegrateng kan lages av all type hvitfisk både rå og kokt. Bruk gjerne rester fra dagen før. Kokt makaroni eller grønnsaker kan erstatte litt av fiskemengden.