Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fiskesuppe handler om gode råvarer i god kraft. Denne oppskriften med laks, torsk og reker er en god suppe som passer til hele familien.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2 dl dl melk melk
  • 4 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 4 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 1 skiver skive hodekål hodekål
  • 10 cm cm purre purre
  • 0,5 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 2 stk stk sjampinjong sjampinjong
  • 6 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 ss ss lakserogn lakserogn
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Lag saus ved å smelte smør, røre inn hvetemel og spe med melk.

  • Hold sausen varm.

  • Skjærlaks og torsk i terninger, og finhakk persille og gressløk.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger. 

  • Finhakk løk og skjær resten av grønnsakene i strimler.

  • Kok opp fiskebuljong, tilsett grønnsakene og kok i 1 minutt.

  • Tilsett sausen, og smak til med salt og pepper.

  • Kok opp og tilsett fisk og tomat.

  • Sett ned varmen og la suppen koke til fisken er ferdig.

  • Tilsett reker helt til slutt, kok opp og bland forsiktig.

Ha i lakserognen og server suppen straks.