Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Til denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Englands tradisjonelle fish ´n chips. Denne versjonen har ertepuré og sitronbåter som tilbehør.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 300 g g potet potet
  • 2 ts ts salt salt
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 1 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 0,5 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Ertepuré

  • 300 g g erter, fryst erter, fryst
  • 1 ss ss mynte, frisk mynte, frisk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ts ts hvitvinseddik hvitvinseddik
  • salt og pepper salt og pepper

Tempurarøre

  • 0,33 l l øl øl
  • 3 dl dl hvetemel hvetemel

Tilbehør

  • sitroner sitron

Framgangsmåte

  • Kok potet.

  • Skjær fisken i litt mindre biter og ha den i en food prosessor sammen med saltet. Kjør sammen til en jevn deig. 

  • Mos kokt potet og finhakk purre og persille. Ha dette sammen med melk i food prosessoren og kjør til en jevn farse.

  • Smak til med salt og pepper.

Ertepuré

  • Kok ertene møre, hell av vannet og bland sammen med finhakket mynte og resten av ingrediensene. 

  • Kjør til en puré med stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Tempurarøre

  • Hell øl i en bolle og rør inn hvetemelet til en tykk, glatt røre. For at tempuraen skal blir sprø og luftig, er det best å bruke røren med en gang.

  • Varm opp olje i en stor gryte eller bruk en frityrkoker. 

  • Bruk en skje til å forme små kaker. Ha dem over i tempurarøren og sørg for at de er godt dekket. Bruk en gaffel og løft dem over i den varme oljen. 

  • Friter til de er gylne på alle kanter. Ta torskekakene opp og la de renne av seg på tørkepapir.

Server de friterte torskekakene med ertepuré og sitronskiver.