Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften blir lettsaltet torskefilet marinert i en blanding av sitrongress, bladpersille, olivenolje og saften av lime. Dette er et skikkelig herremåltid.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, lettsaltet med skinn torskefilet, lettsaltet med skinn
  • 1 stk stk sitrongress sitrongress
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 stk stk lime lime

Grønnsaker

  • 1 stk stk aubergine aubergine
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 2 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Framgangsmåte

  • La torsken ligge i kaldt vann i 3-4 timer, og tørk godt av den med tørkepapir.

  • Finhakk sitrongress og bladpersille, og bland sammen med olivenolje og saften av lime.

  • Hell marinaden i en liten form og legg i torsken med kjøttsiden ned. La den ligge i minimum 30 minutter.

  • Legg torsken med skinnsiden ned på grillen, legg på lokk og grill til fiskekjøttet flaker seg, ca. 15 minutter.

Grønnsaker

  • Skjær aubergine og squash i skiver.

  • Del hjertesalat i fire på langs og skjær paprika i biter.

  • Ha grønnsakene i en bolle sammen med olivenolje, salt og pepper.

  • Vend grønnsakene så de er godt dekket.

  • Grill grønnsakene på begge sider på en varm grill.

Server grillet torsk med litt marinade dyppet over, og grillede grønnsaker ved siden av.