Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne suppen varmer ekstra godt med sine eksotiske krydder og smaksingredienser. Torsk gjør suppen mettende og god.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 150 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 ts ts sesamolje sesamolje
  • 1 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 1 stk stk sitrongress sitrongress
  • 5 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 2 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 2 ts ts curry paste, grønn curry paste, grønn
  • 2 ss ss fiskesaus fiskesaus
  • 8 stk stk sjampinjong sjampinjong
  • 2 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 pakke pakke babyspinat babyspinat
  • 120 g g vannkastanje vannkastanje
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i terninger på ca. 3 cm.

  • Bland sammen sesamolje og sesamfrø til en marinade og ha i torsketerningene.

  • Bank sitrongresset med skaftet på en kniv mot en skjærefjøl.

  • Kok opp grønnsakbuljong og tilsett kokosmelk, curry paste, fish sauce og sitrongress.

  • Kok i 10 minutter, sett ned varmen og la suppen trekke i 5 minutter.

  • Ta ut sitrongresset.

  • Skjær sjampinjong i skiver, riv ingefær og ha i suppen. Kok opp.

  • Smak til med limesaft og salt.

  • Tilsett de marinerte torsketerningene, og deretter spinat og vannkastanjer i skiver.

  • Kok opp og ha i rekene rett før servering.

Server suppen med friske urter på toppen om du har.