Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Hvitvin, safran og sitron gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker. Dette er en oppskrift for de hyggelige stunder.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet torskefilet
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1 dl dl vann vann
  • 0,5 stk stk sitroner sitron

Saus

  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 0,5 g g safran safran
  • salt salt

Tilbehør

  • sukkererter sukkererter
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 70 °C.

  • Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 20 minutter.

  • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitron, og ha i torskestykkene.

  • La fisken trekke i ca. 7 minutter.

  • Ta stykkene opp, legg dem på et fat, dekk med aluminiumsfolie og hold varm i stekeovnen.

  • Ta vare på kokekraften.

Saus

  • Sil kokekraften, tilsett kremfløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 minutter.

  • Rør inn safran og smak til med salt.

Server torsken i sausen med poteter og sukkererter ved siden av.