Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kokt torsk er bestandig godt. Prøv denne oppskriften med dressing og grønnsaker til. Middagsretten passer like godt på en hverdag som en dag du har lyst på noe ekstra godt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 1 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 5 stk stk mandelpotet mandelpotet
  • 0,75 l l fiskekraft fiskekraft
  • 1 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 4 stk stk vårløk vårløk

Dressing

  • 1 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 1 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringstykker, rødløk i tynne ringer, gulrot i skiver, og sellerirot og potet i terninger.

  • Kok opp fiskekraft sammen med hvitvin og hvitvinseddik.

  • Tilsett grønnsakene og la det koke i ca. 3 minutter.

  • Legg i fiskestykkene og la dem trekke i ca. 6 minutter. 

  • Skjær vårløk i skiver og ha i mot slutten av koketiden.

Dressing

  • Rør sammen crème fraîche, dijonsennep og hakket persille. 

  • Smak til med sitronsaft, og salt og pepper.

Server fisken med grønnsakene rundt og litt dressing på toppen.