Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torskefilet kan brukes til så mangt. Skal du lage mat til mange kan du prøve deg på denne retten av torsk servert med rødbeter og bacon, drysset med fetaost.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg torsk, ryggfilet torsk, ryggfilet
  • 500 g g rødbete, syltet rødbete, syltet
  • 2 dl dl honning honning
  • 200 g g bacon bacon
  • 100 g g pinjekjerner pinjekjerner
  • 500 g g fetaost fetaost
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt salt
  • olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 100 °C. 

  • Dryss godt med salt på torskefileten, la den ligge i ca. 30 minutter, skyll den i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir.

  • Legg torskefileten på et stekebrett med bakepapir og bak den i stekeovnen til den har en kjernetemperatur på ca. 50 °C, det tar ca. 20 minutter.

  • Avkjøl torsken og press lett på fileten slik at den flaker seg.

  • Skjær rødbete i små båter. 

  • Varm opp honningen sammen med litt sitronsaft, vend inn rødbete og smak til med litt salt.

  • Skjær bacon i terninger, stek det sprøtt og la det renne av på tørkepapir.

  • Ha torskeflakene utover på tallerkener og fordel glaserte rødbeter, bacon, pinjekjerner og fetaost over. 

  • Drypp over litt sitronsaft og olivenolje.

Server med pepper drysset over.