Lettsaltet torsk og brokkoli i form

Appelsinjuice gjør denne ovnsbakte retten veldig spennende og frisk. Som tilbehør til denne oppskriften foreslår vi potetmos.
Ingredienser
- 600 g torskefilet, lettsaltet
- 0,5 stk brokkoli
- 2 stk gulrot
- 3 stk appelsin
- pepper
Saus
- 60 g smør
- sitronsaft
- salt og pepper
Tilbehør
- potetmos
Framgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær fisken i serveringsstykker.
Del brokkoli i små buketter og skjær gulrot i tynne staver.
Press saften av appelsin, kok opp, og kok brokkoli og gulrot i juicen i et par minutter.
Ta grønnsakene opp av juicen og legg dem i en smurt ildfast form. Ta vare på juicen.
Legg fiskestykkene over grønnsakene, og dryss over litt skall av appelsin og pepper.
Stek formen i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.
Saus
Kok inn appelsinjuicen litt og rør inn smøret, litt om gangen, til sausen tykner. Sausen må ikke koke.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server formen med sausen og potetmos.