Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt torsk er enkel og god middag. I denne oppskriften lager du en form med torsk, blomkål, paprika, spinat, hvitløk og crème fraîche, og serverer med poteter.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk blomkål blomkål
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 135 g g spinat spinat
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • sitronbåter sitronbåter
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.

  • Del blomkål i små buketter, og skjær paprika og spinat i strimler.

  • Press hvitløk, bland med crème fraîche og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Ha crème fraîche i bunnen av en smurt ildfast form og legg torsk, blomkål og paprika over.

  • Stek formen i stekeovnen i 15 minutter, ta den ut og legg over spinat.

  • Ha formen tilbake i stekeovnen og stek til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.

Server med sitronbåter og kokte poteter ved siden av.