Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sprøstekte torskebiter, også kalt nuggets, er en enkel og god rett. Server den med pommes frites og salat, det er en rask hverdagsmiddag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet torskefilet
  • 2 stk stk egg egg
  • 2 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 4 dl dl cornflakes cornflakes
  • smør smør
  • olivenolje olivenolje

Dippsaus

  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 dl dl rapsolje rapsolje
  • 3 ss ss sesamolje sesamolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,25 stk stk isbergsalat isbergsalat
  • pommes frites pommes frites

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i biter så du får ca. 4 biter per porsjon.

  • Pisk egg lett og bland inn sweet chilisaus.

  • Vend torskebitene i eggeblandingen og til slutt i cornflakes.

  • Stek nuggets i smør og olivenolje i 3–4 minutter på hver side.

Dippsaus

  • Rør sammen eggeplomme og eplecidereddik, og pisk inn rapsolje i en tynn stråle. 

  • Smak til med sesamolje, salt og pepper.

Tilbehør

  • Skrell gulrot og skjær i strimler.

  • Del isbergsalaten i hele blad, vask og legg dem på en tallerken.

Server torskenuggets med dippsaus, gulrotstrimler, isbergsalat og pommes frites.