Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på et lite festmåltid med torsk. Med bacon, snittebønnestuing og poteter som tilbehør kan det ikke gå galt. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, med skinn torskefilet, med skinn
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ss ss olje olje
  • 4 skiver skive bacon bacon

SNITTEBØNNESTUING

  • 400 g g snittebønner snittebønner
  • 2 dl dl vann vann
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 10 minutter.

  • Skyll saltet av torsken og tørk den godt.

  • Legg fiskestykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og pensle lett med olje.

  • Bak midt i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 6 minutter.

  • Stek bacon sprøtt i tørr stekepanne.

Snittebønnestuing

  • Rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann.

  • Pisk sammen kremfløte og hvetemel, og bland jevningen i kokevannet med snittebønnene.

  • La stuingen koke videre i ca. 4 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

Server torsken med bacon, snittebønnestuing og poteter.