Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torsk med asiatiske smaker går godt sammen. Her er det tilbehøret som gir smak og farge.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, med skinn torskefilet, med skinn
  • 2 ss ss salt salt
  • 2 ss ss smør smør

Paprikasalat

  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 2 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stilk stilk sitrongress sitrongress
  • 4 ss ss limesaft limesaft
  • 2 ss ss sukker, brunt sukker, brunt
  • 2 ts ts soyasaus soyasaus

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Dryss salt over torsken og la den ligge i 10 minutter.

  • Skyll av saltet i kaldt vann, tørk fisken lett med et tørkepapir, og skjær den i porsjonsstykker.

  • Legg torskestykkene med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.

  • Fordel smør over stykkene, og stek midt i stekeovnen til dem er gjennomstekte, 6-8 minutter.

Paprikasalat

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.

  • Del paprika i to og legg dem med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.

  • Stek paprika i stekeovnen til skinnet bobler og blir brunflekket.

  • Ta dem ut, avkjøl og trekk av skinnet, og skjær paprikakjøttet i grove strimler.

  • Rens chili for frø og skillevegger, og finhakk.

  • Skjær sitrongress i fine strimer og press saften av lime.

  • Bland chili, sitrongress, limesaft og sukker, og rør til sukkeret går i oppløsning.

  • Rør inn soyasaus og hell det over paprikastrimlene.

Server ovnsbakt torsk med paprikasalat.