Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En suppe med ovnsbakte torskeflak er enkelt, men smakfullt. Dette er en sunn oppskrift som vil falle i smak hos de fleste.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Suppe

  • 6 stk stk potet potet
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 1 l l fiskekraft fiskekraft
  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 100 °C.

  • Legg torsken i en ildfast form og dryss over salt og pepper.

  • Finhakk hvitløk, bland med olivenolje og ha over fisken. 

  • Stek fisken i stekeovnen til den flaker seg når du trykker på den, ca. 10 minutter.

  • Ta fisken ut og del den opp i flak.

Suppe

  • Skrell potet og skjær i terninger, skjær purre i biter, og kok dem møre i fiskekraften.

  • Kjør det i en blender sammen med crème fraîche til det blir en jevn suppe.

  • Smak til med salt og pepper.

Server suppen med torskeflakene i, med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.