Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften gir vi ovnsbakt torsk godt tilbehør. En smakfull salat og saus med reker og dill er verd å prøve.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl salt salt
  • 1 l l vann vann

Salat

  • 4 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 3 stk stk vårløk vårløk
  • 3 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 150 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 ss ss smør smør
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 2 stilk stilk dill, frisk dill, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst, og la fisken ligge i saltlaken i ca. 8 minutter.

  • Ta fiskestykkene opp av laken, tørk dem og legg på et stekebrett med bakepapir.

  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.

Salat

  • Skjær tomat og agurk i terninger på ca. 1 cm, og skjær vårløk i tynne skiver.

  • Ha grønnsakene i en bolle med finhakket persille.

  • Drypp over olivenolje, og smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Saus

  • Smelt smør og rør inn hvetemel.

  • Spe med fiskekraft og matfløte, litt om gangen.

  • Smak til med salt.

  • Ha i reker og dill rett før servering.

Server ovnsbakt torsk med salat og saus.