Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gi ovnsbakt torsk en god smak med salvie og spekeskinke. I denne oppskriften serverer du den med hjemmelaget couscous med urter og grønnsaker. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts salt salt
  • 4 blad blad salvie salvie
  • 4 skiver skive spekeskinke spekeskinke

couscous

  • 3,5 dl dl vann vann
  • 2 dl dl couscous couscous
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 skiver skive kålrot kålrot
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 3 ss ss rapsolje rapsolje
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Soyasmørsaus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 100 g g smør smør
  • 4 ss ss soyasaus soyasaus

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i porsjonsstykker og dryss med salt.

  • Legg et salvieblad på hvert torskestykke og surr spekeskinke rundt.

  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek midt i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 8 minutter.

Couscous

  • Kok opp vannet, hell over couscousen og la det stå og svelle under lokk i ca. 5 minutter.

  • Del cherrytomatene i to, og skjær gulrot og kålrot i terninger. 

  • Finhakk bladpersille og basilikum, og bland inn i couscousen med grønnsakene, eplecidereddik og rapsolje.

  • Smak til med salt og pepper.

Soyasmørsaus

  • Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle med smør.

  • Smelt smøret og la det bli brunt.

  • Rør inn soyasaus.

Server torsken med couscous og soyasmørsaus ved siden av.