Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften med ovnsbakt torsk og smørsaus med reker er en rett du gjerne kan servere når du ønsker å imponere. Rekene i sausen gir retten det lille ekstra.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 dl dl salt salt
  • 1 l l vann vann

Salat

  • 4 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk purre purre
  • 3 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Smørsaus

  • 2 stk stk egg egg
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 75 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • 0,5 dl dl dill dill

Tilbehør

  • potet potet
  • salt og pepper salt og pepper
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over fisken og la trekke i ca. 8 minutter.

  • Legg torskestykkene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.

Salat

  • Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter, og purre i tynne skiver.

  • Ha grønnsakene i en bolle sammen med finhakket persille.

  • Drypp over olivenolje og smak til med presset sitron, salt og pepper.

Smørsaus

  • Hardkok egg.

  • Kok kremfløte til den begynner å tykne. 

  • Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn biter av smør. Pass på temperaturen slik at sausen ikke skiller seg.

  • Tilsett reker, grovhakket kokt egg og dill. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server torsk med salat, smørsaus og kokte poteter.