Ovnsbakt torsk med smørsaus og reker

Denne oppskriften med ovnsbakt torsk og smørsaus med reker er en rett du gjerne kan servere når du ønsker å imponere. Rekene i sausen gir retten det lille ekstra.
Ingredienser
- 600 g torskefilet, uten skinn og bein
- 300 g reker, uten skall
- 1 dl salt
- 1 l vann
Salat
- 4 stk tomat
- 1 stk agurk
- 1 stk purre
- 3 ss persille, frisk
- 0,5 stk sitron
- salt og pepper
Smørsaus
- 2 stk egg
- 2 dl kremfløte
- 75 g smør, usaltet
- 0,5 dl dill
Tilbehør
- potet
- salt og pepper
- 2 ss olivenolje
Framgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
Skjær torsken i serveringsstykker.
-
Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over fisken og la trekke i ca. 8 minutter.
-
Legg torskestykkene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.
Salat
-
Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter, og purre i tynne skiver.
-
Ha grønnsakene i en bolle sammen med finhakket persille.
-
Drypp over olivenolje og smak til med presset sitron, salt og pepper.
Smørsaus
-
Hardkok egg.
-
Kok kremfløte til den begynner å tykne.
-
Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn biter av smør. Pass på temperaturen slik at sausen ikke skiller seg.
-
Tilsett reker, grovhakket kokt egg og dill.
-
Smak til med salt og pepper.
Server torsk med salat, smørsaus og kokte poteter.