Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt torsk med soyasmør og reker er en god smakskombinasjon. Torsk og reker passer veldig godt sammen og soyasmøret gjør denne oppskriften ekstra saftig.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 dl dl salt salt

Soyasmør

  • 5 stk stk tomat tomat
  • 5 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 4 dl dl smør smør
  • 2 ss ss soyasaus soyasaus

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over torsken og la den trekke i ca. 8 minutter.

  • Tørk torskestykkene, legg på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen til fisken er ferdig, i 6-8 minutter.

Soyasmør

  • Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Grovhakk sjalottløk og finhakk gressløk.

  • Varm opp smør i en kasserolle og tilsett tomat, sjalottløk, gressløk, soyasaus og reker.

Server ovnsbakt torsk med soyasmør og kokte poteter.

Tips: Om du ønsker kan smørmengden i sausen reduseres.