Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tomat og basilikum er gode smaker som passer godt til torsk. Denne oppskriften har få ingredienser så den er lett å lage. Den kan fort bli en hverdagsfavoritt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 400 g g potet potet
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts tomatpuré tomatpuré
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 20 stk stk oliven, grønn oliven, grønn
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 1 dl dl basilikum, frisk basilikum, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Saus

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Skjær torskefileten i biter.

  • Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.

Saus

  • Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og surr i olivenolje til løken er myk.

  • Rør inn tomatpuré og la den surre godt. 

  • Tilsett hermetiske tomater og oliven, og la sausen koke i 5 minutter.

  • Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og vend inn basilikumblader.

  • Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Server med brød ved siden av.