Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt torsk gratinert med sennep og ost er en spennende kombinasjon. Server med tomatsalat, da får du en middag som vil imponere de fleste. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • salt og pepper salt og pepper
  • 100 g g ost, vellagret ost, vellagret
  • 1 ss ss sennep, grov sennep, grov
  • 2 ss ss matfløte matfløte
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

Tomatsalat

  • 5 stk stk tomat tomat
  • 1 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær fisken i serveringsstykker, dryss over salt og pepper og legg i en smurt ildfast form.

  • Bland sammen revet ost, sennep, matfløte og finhakket gressløk, og fordel blandingen på fisken.

  • Stek fisken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Tomatsalat

  • Skjær tomatene i skiver og legg dem på et stykke smurt aluminiumsfolie.

  • Dryss over basilikum, salt, pepper og olivenolje, og pakk folien sammen.

  • Bak i stekeovnen med fisken de siste 10 minuttene.

Server med brød ved siden av.