Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Paella er en spansk rett passer godt til både hverdag og fest. Til hverdag kan den lages med reker, torsk og blåskjell mens til fest kan man ha i enda flere delikatesser fra havet.  

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 50 g g blåskjell blåskjell
  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 dl dl olje olje
  • 2,5 dl dl ris ris
  • 0,25 ts ts safran safran
  • 6 dl dl kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 200 g g erter, fryst erter, fryst
  • salt og pepper salt og pepper
  • kajennepepper kajennepepper
  • oregano, frisk oregano, frisk
  • lime lime

Framgangsmåte

  • Skjær torsk i terninger.

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær paprika i terninger.

  • Surr løk og hvitløk i olje i ca. 6 minutter.

  • Tilsett paprika, ris og safran.

  • Hell i kyllingbuljong og la det småkoke i 25-30 minutter.

  • Tilsett torskebitene og ertene, og la surre til torsken er ferdig, ca. 3 minutter.

  • Ha i blåskjell og reker noen minutter før servering.

  • Smak til med salt, pepper og kajennepepper.

Server med oregano drysset over, og med limebåter ved siden av.