Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

For å få en sprø og god skorpe på fisken, kan du panere den. Smaker utrolig godt sammen med poteter stekt i ovn og en frisk grønn salat. Barnas favoritt.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl hvetemel hvetemel
  • 4 stk stk egg egg
  • 6 dl dl olje olje
  • 1 dl dl griljermel griljermel
  • 1 ts ts salt salt

Tilbehør

  • salat salat
  • tomatsalsa tomatsalsa
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C. 

  • Varm oljen i en stål- eller jernkjele. Oljen skal holde 180 °C ved fritering. den er passe varm når en brødterning blir brun på 1 minutt.

  • Skjær torsken i biter på ca. 5x3 cm. 

  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

  • Pisk sammen egg i en annen vid skål.

  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.

  • Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.

  • Friter fisken gyllen i den varme oljen i 3-5 minutter. Husk å ikke steke for mye fisk av gangen, da vil oljen bli nedkjølt. 

Ovnsstekte poteter

  • Vask potetene med skallet på og skjær i båter.

  • Vend potetbåtene i en blanding av olivenolje, timian, finhakket hvitløk, salt og pepper, og legg i en ildfast form eller langpanne. 

  • Stek potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter, eller til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Vend på dem et par ganger under stekingen.

Server panert torsk med ovnsstekte poteter, salat og tomatsalsa.