Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en oppskrift hvor hele familien kan bidra på kjøkkenet. Her kan for eksempel de minste barna hjelpe til med å panere fisken og mose potetene. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 2 stk stk egg egg
  • 2 dl dl griljermel griljermel
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende

potetmos

  • 8 stk stk potet potet
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 2,5 dl dl melk melk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme

Framgangsmåte

  • Del torsken i like store stykker.

  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

  • Pisk sammen egg i en annen vid skål.

  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.

  • Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.

  • Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, del dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.

  • Hell fra kokevannet og damp potetene.

  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel, tilsett flytende margarin og rør inn melk til konsistensen er som grøt.

  • Varm opp potetmosen.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær agurk i tynne skiver – bruk gjerne ostehøvel.

  • Del sitron i båter.

Server den stekte torsken med potetmos, agurk, sitronbåter og litt lettrømme ved siden av.