Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv pasta carbonara neste gang du skal ha pasta hjemme. I denne oppskriften er den laget med torsk, bacon og hvitløk, og drysset med parmesan og basilikum.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g bacon bacon
  • 500 g g tagliatelle tagliatelle
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 stk stk egg egg
  • 3 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 dl dl parmesanost parmesanost
  • salt og pepper salt og pepper
  • basilikum, frisk basilikum, frisk

Framgangsmåte

  • Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.

  • Skjær torsken i strimler, bacon i tynne strimler og finhakk hvitløk. 

  • Stek baconstrimlene i tørr stekepanne til de er gylne og sprø. 

  • Ha torsk og hvitløk i stekepannen sammen med bacon, la det stå og steke videre på lav temperatur til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 3 minutter. 

  • Rør sammen egg og lettrømme.

  • Sil vannet av pastaen, la den stå i 1 minutt og bland sammen med torsk, bacon, hvitløk og egg- og rømmeblandingen.

  • Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server pastaen med revet parmesan og hakket basilikum drysset over.