Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet, men denne oppskriften er raskere enn den tradisjonelle bacalaoen med klippfisk. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 150 g g bacon bacon
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 dl dl vann vann
  • 400 g g hermetiske tomater med basilikum hermetiske tomater med basilikum
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • pepper pepper

Tilbehør

  • ris ris
  • brød brød
  • oliven, sort oliven, sort

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Skjær bacon i ca. 2 cm store biter, løk i ringer og finhakk hvitløk.

  • Stek bacon i en tørr gryte til det blir gyllenbrunt.

  • Ha i løk og hvitløk, og la surre i baconfettet til løken er blank.

  • Rør fiskebuljong ut i vann.

  • Tilsett hermetiske tomater og fiskebuljong, kok opp og smak til med pepper.

  • Legg torskestykkene i gryten. Strø over salt og press litt sitron over fisken.

  • Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, eller til torsken er kokt. Dersom fisken er veldig kald kan det ta lengre tid.

Server gryten med ris, brød og oliven.