Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fersk torskerogn er en typisk sesongvare, og kan brukes til disse smakfulle rognkakene. Servert med poteter og råkost har du et deilig og tradisjonsrikt hverdagsmåltid.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g rogn, rå rogn, rå
  • 300 g g potet, melet type potet, melet type
  • 2 stk stk egg egg
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • smør smør
  • olje olje
  • potetmel potetmel

Tilbehør

  • potet potet
  • råkost råkost
  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Bruk skje og skrap rognen ut av hinnen. 

  • Kok potet med skallet på, hell av kokevannet og skrell dem.

  • Mos potetene fint, og rør inn egg, salt og pepper.

  • Bland rognen godt inn i potetblandingen.

  • Varm litt smør og olje i en stekepanne og stek en prøvekake på middels varme.

  • Om prøvekaken flyter for mye ut kan du tilsette litt potetmel til en fastere røre.

  • Stek rognkakene til de er gyllen, ca. 3 minutter på hver side. 

Server med kokte poteter, råkost og sitronbåter.