Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tomater, appelsin og safran gir denne suppen en smak av Frankrike. Servert med rouille og godt brød er dette en suppe for hygge og gode venner.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 250 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk appelsin appelsin
  • 0,5 g g safran safran
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 8 dl dl skalldyrkraft skalldyrkraft
  • olje olje

Rouille

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 1,5 dl dl olje olje

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i terninger.

  • Rens og skjær tomat og fennikel i skiver.

  • Rens og finhakk hvitløk.

  • Vask appelsin godt, og riv skallet og press ut juice. 

  • Surr tomat, fennikel, hvitløk, skall av appelsin og safran i litt olje.

  • Tilsett tomatpuré og skalldyrkraften.

  • Kok til grønnsakene er møre og kjør suppen glatt med en stavmikser. 

  • Smak til med appelsinsaft.

  • Stek fisketerningene i olje og ha dem i suppen.

Rouille

  • Rens hvitløk og chili.

  • Riv hvitløk og finhakk chili.

  • Bland eggeplomme med sitronsaft og tilsett hvitløk og chili.

  • Pisk inn oljen dråpevis til blandingen tykner.

Server suppen med en skje rouille, og med brød ved siden av.

Tips: Du kan også lage rouille ved å bruke majones som basis og smak den til med hvitløk, chili og sitronsaft.