Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Skrei er delikatessen fra havet som fint lar seg komplimentere med spennende tilbehør, her med en smakfull pastasalat, kremet parmesansaus og hjemmelaget krutonger.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g skreifilet, uten skinn og bein skreifilet, uten skinn og bein
  • 8 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stilk stilk timian, frisk timian, frisk
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • 1 ss ss smør smør
  • pepper pepper

Pastasalat

  • 4 pors pors pasta pasta
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 6 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 150 g g erter, frisk erter, frisk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft

Saus

  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 dl dl melk melk
  • 100 g g parmesan, revet parmesan, revet
  • 0,5 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Krutong

  • brød brød
  • smør smør
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. 

  • Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir, og skjær den i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk og timian.

  • Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, 3-4 minutter.

  • Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen. 

  • Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg.

  • Dryss litt pepper over skreien.

Pastasalat

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Finhakk rødløk og persille.

  • Bland den ferdigkokte pastaen med rødløk, persille, erter og olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper, og sitronsaft.

Saus

  • Kok inn kremfløte og melk til det tykner.

  • Rør inn revet parmesan og sitronsaft.

  • Smak til med salt og pepper.

Krutonger

  • Skjær skorpen av brødet.

  • Riv brødet i små biter, og stek dem sprø i en stekepanne med smør og olivenolje.

  • Krydre med salt og pepper.

Server skreien med pastasalat og parmesansaus, og topp med sprø krutonger.

Tips: Krutongene kan også stekes i stekeovnen på 150 °C i 15 minutter.