Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Potetmos og sprøstekt torsk er en barnevennlig middagsrett. Det trenger ikke være så krevende å sette fisk på middagsbordet når man har en aktiv hverdag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet torskefilet
  • 2 stk stk egg egg
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 2 dl dl griljermel griljermel
  • 2 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper
  • rapsolje rapsolje

potetmos

  • 500 g g potet, melet type potet, melet type
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 4 ss ss sylteagurk sylteagurk
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • løk, sprøstekt løk, sprøstekt

Framgangsmåte

  • Del torsken i jevnstore serveringsstykker.

  • Pisk sammen egg.

  • Vend torskestykkene i hvetemel, deretter i egg og til slutt i griljermel.

  • Strø over litt salt og pepper.

  • Stek torsken i en varm stekepanne i smør og rapsolje, ca. 3-4 minutter på hver side.

Potetmos

  • Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann.

  • Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Server stekt torsk med potetmos, sylteagurk, lettrømme og sprøstekt løk.