Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sprøstekte torsketunger er en tradisjonell norsk middagsrett, og i denne oppskriften setter ingefær en spiss. Hva med å servere torsketunger som forrett til festmiddagen?

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg torsketunge torsketunge
  • 2 stk stk eggehvite eggehvite
  • 2 ss ss griljermel griljermel
  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper, hvit pepper, hvit
  • 50 g g smør smør

Løkkompott

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss mangochutney mangochutney
  • salt og pepper salt og pepper

Salat

  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 4 dl dl ruccolasalat ruccolasalat

Tilbehør

  • sitroner sitron

Framgangsmåte

  • Skjær det løse skinnet av torsketungene, skyll og tørk dem lett.

  •  Vend torsketungene i pisket eggehvite, og så i en blanding av griljermel, revet ingefær, salt og pepper.

  • Stek torsketungene pent brune i smør, i ca. 3 minutter på hver side, og legg dem på tørkepapir.

Løkkompott

  • Skjær rødløk og purre i tynne skiver, og løk og tomat i båter.

  • Surr grønnsakene myke i olje og smak til med salt og pepper.

  • Vend inn mangochutney før servering.

Salat

  • Skjær cherrytomater i båter og bland med ruccolasalat.

Server torsketungene med løkkompott, salat og sitronbåter.