Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Torsk med bacon, poteter og tomatconcassé er en enkel, men smakfull rett. Både fisk og potet stekes i stekeovnen, så mens du venter kan du ordne det andre klart.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts sukker sukker
  • 75 g g bacon bacon
  • salt og pepper salt og pepper

Ovnsbakte poteter

  • 12 stk stk potet, liten type potet, liten type
  • olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Tomatconcassé

  • 0,25 ts ts pepper pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torsk i serveringsstykker, legg i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper.

  • Stek torsken i stekeovnen i ca. 10 minutter.

  • Skjær bacon i biter og sprøstek dem i tørr stekepanne.

Ovnsbakte poteter

  • Skrubb og vask potetene, tørk dem og del i to.

  • Vend dem i olje og legg dem i en smurt ildfast form. 

  • Dryss over litt salt og pepper, og stek potetene i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Tomatconcassé

  • La de hermetiske tomatene renne godt av seg, og hakk gressløk.

  • Bland tomatene med gressløk og olivenolje, og smak til med salt, pepper og sukker.

Server torsken med bacon, ovnsbakte poteter og tomatconcassé.