Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt torsk passer til både enkelt og litt mer komplisert tilbehør. I denne oppskriften er den servert med blomkålpuré, glaserte grønnsaker og kokte poteter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts salt salt
  • 2 ss ss olje olje

Cauliflower purée

  • 1 stk stk blomkål blomkål
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 0,5 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Glaserte grønnsaker

  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 4 stk stk knaskegulrot knaskegulrot
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ts ts sukker sukker

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker og dryss med salt.

  • Stek torskestykkene lett i olje, ca. 3 minutter på hver side.

Blomkålpuré

  • Del blomkål i små buketter og ta vare på stilkene.

  • Kok blomkålstilker, hvitløk og halvparten av blomkålbukettene møre i lettsaltet vann.

  • Sil kokevannet fra, la alt dampe fra seg og mos godt sammen. 

  • Rør inn kremfløte til en ganske tynn puré. 

  • Smak til med salt og pepper.

Glaserte grønnsaker

  • Skjær vårløk i skiver og del gulrot i to på langs. 

  • Ha vårløk, gulrot og resten av blomkålbukettene i en kasserolle med lettsaltet vann og gi det hele et raskt oppkok.

  • Sil kokevannet fra.

  • Smelt smør og sukker i en stekepanne og stek grønnsakene til de er gylne og glaserte.

Server torsken med blomkålpuré, glaserte grønnsaker og kokte poteter.