Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Jonny Halhjem, kokk ved Lura turiststasjon byr på en spennende rett med torsk i chilisaus og grønnsaker. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 5 stk stk minimais minimais
  • 0,5 pakke pakke sukkererter sukkererter
  • 0,5 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 0,5 stk stk squash, gul squash, gul
  • 0,5 stk stk persillerot persillerot
  • 1,5 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk rettich rettich
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk brokkoli brokkoli
  • 50 g g ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 stk stk kinesisk hvitløk kinesisk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 4 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1,5 dl dl sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • smør smør
  • rapsolje rapsolje

Tilbehør

  • lime lime
  • salt salt

Grønnsaksstuing

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.

  • Stek torsken lett i en stekepanne med smør i ca. 2 minutter på hver side.

Grønnsaksstuing

  • Skjær minimais, sukkererter, squash, persillerot, gulrot, rettich og paprika i terninger.

  • Del brokkoli i små buketter, skjær vårløk i biter og finhakk ingefær, chili og hvitløk.

  • Gi kremfløten et oppkok og la den småkoke i ca. 20 minutter til den tykner.

  • Rør sweet chilisaus og saften av sitron inn i fløten, og smak til med litt salt.

  • Fres grønnsakene i en stekepanne med olje og ha dem i fløtesausen.

  • La grønnsakene trekke i sausen i ca. 5 minutter.

Server torsken med grønnsaksstuingen og limebåter. Ha gjerne friske urter på toppen.