Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt torsk fylt med ost og spekeskinke er en spenstig rett med god smak. Som tilbehør serverer du en lun hjemmelaget grønnsakssalsa og kokte poteter.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g torsk, ryggfilet torsk, ryggfilet
  • 4 skiver skive spekeskinke spekeskinke
  • 4 skiver skive Jarlsbergost Jarlsbergost
  • 1 dl dl hvetemel hvetemel
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss olje olje

Grønnsakssalsa

  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 ss ss olje olje
  • 2 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i jevnstore stykker, og skjær hvert av dem i to til to tynne fileter.

  • Legg ost og skinke mellom de to tynne filetene og klem fisken godt sammen.

  • Bland hvetemel, salt og pepper, og vend fileten i blandingen.

  • Stek fisken i en blanding av smør og olje så de blir gylne, ca. 3 minutter på hver side.

Grønnsakssalsa

  • Skjær løk og squash i små terninger.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Surr løk, squash og tomat i olje til det er godt gjennomvarmt.

  • Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper.

  • Ha i hakket persille til slutt.

Server stekt torsk med grønnsakssalsa og kokte poteter ved siden av.