Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv denne oppskriften med stekt torsk og mild tomat- og basilikumsblanding. Passer til hele familien og blir kanskje en ny hverdagsfavoritt hos liten og stor.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Saus

  • 1 stk stk tomat tomat
  • 1 potte potte basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 10 stk stk oliven, sort oliven, sort
  • 1,25 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • ris ris
  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker og tørk godt med tørkepapir.

  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål, og vend torskestykkene i blandingen.

  • Stek torskestykkene i smør på middels varme i ca. 5 minutter på hver side.

Saus

  • Skjær tomat i små terninger, strimle basilikum, finhakk hvitløk og del oliven i to.

  • Varm opp olivenolje i en kasserolle, og tilsett tomat, basilikum og hvitløk. 

  • Ha i oliven, og smak til med salt og pepper. 

Server torsken med saus, ris og sitronbåter ved siden av.