Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt torskefilet med krydret chorizopølse og smakfulle grønnsaker er det beste Lene Berg, kokk ved Bortistu Gjestegård vet. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg torskefilet, med skinn torskefilet, med skinn
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 1 dl dl salt salt
  • margarin margarin

Potetpuré

  • 400 g g søtpotet søtpotet
  • 2 ss ss smør smør
  • 1,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Grønnsaker

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 2 stk stk pastinakk pastinakk
  • 0,25 stk stk kålrot kålrot
  • 150 g g chorizopølse chorizopølse
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 0,5 stk stk purre purre
  • smør smør

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 80 °C.

  • Skrap fiskeskinnet godt og skjær torsken i porsjonsstykker.

  • Lag et par snitt i skinnet på hvert stykke.

  • Bland sukker og salt, og ha over fisken.

  • La fisken ligge i ca. 30 minutter.

  • Skyll fisken og tørk den godt.

  • Brun fisken raskt i varm stekepanne med margarin i 1-2 minutter på hver side og legg på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp.

  • Stek i stekeovnen til fisken har en kjernetemperatur på 52 °C, ca. 30 minutter.

Potetpuré

  • Skrell søtpotet, skjær i biter og kok mør i usaltet vann.

  • Hell av kokevannet og kjør med en stavmikser til puré.

  • Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper.

Grønnsaker

  • Skjær gulrot, pastinakk, kålrot og chorizo i terninger.

  • Skjær rødløk og purre i strimler.

  • Gi gulrot, pastinakk og kålrot et raskt oppkok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter.

  • Surr chorizo i smør i 1 minutt, og tilsett rotgrønnsakene, rødløk og purre.

  • Stek til grønnsakene er blitt varme, ca. 4 minutter.

Server torsken med søtpotetpuré, chorizo og grønnsaker.