Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en oppskrift på en smaksrik suppe med sjøkreps, torsk og kveite. Den er perfekt om du vil imponere dine gjester med spennende smaker.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk sjøkreps sjøkreps
  • 200 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 200 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,25 stk stk sellerirot sellerirot
  • 0,25 stk stk chili, rød chili, rød
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ts ts fennikelfrø fennikelfrø
  • 1 ts ts pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 ts ts korianderfrø korianderfrø
  • 1 stk stk stjerneanis stjerneanis
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stilk stilk estragon, frisk estragon, frisk
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 3 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 dl dl vann vann
  • 5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • salt og pepper salt og pepper
  • sukker sukker

Framgangsmåte

  • Rens sjøkrepsene og ta vare på skallet.

  • Finhakk løk, gulrot, sellerirot, chili og hvitløk. 

  • Ha smør og de tørre krydderne i en kasserolle og la det surre sammen i 1-2 par minutter på middels varme. Tilsett sjøkrepsskall og de hakkede grønnsakene, og la alt surre i ca. 10 minutter på middels varme.

  • Tilsett tomatpuré og la det surre de siste minuttene før du har i grovhakket tomat, estragon, persille, hvitvinseddik, hvitvin og vann.

  • Kok opp og bruk en øse til å fjerne det skummet som legger seg på overflaten. Sett ned varmen og la kraften småkoke i ca. 25 minutter.

  • Ha i fløten og la suppen få et nytt oppkok. La suppen koke noen minutter til den begynner å tykne før du tilsetter crème fraîche og la så suppen koke opp igjen.

  • Mos suppen skikkelig med en stavmikser slik at du får ut all smaken av suppeingrediensene. Sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt, pepper og litt sukker. 

  • Skjær torskefilet og kveitefilet i terninger og ha dem i suppen. Kok opp og la trekke 1-2 minutter. 

Tilsett sjøkreps og server suppen straks.