Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Terøykt torskefilet med spinatmousse er en lekker forrett som tilberedes i forkant av middagsselskapet. Oppskriften passer ypperlig til en finere 3-retters middag. 

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 dl dl teblad, svart teblad, svart
  • olivenolje olivenolje

Spinatmousse

  • 200 g g spinat, fryst spinat, fryst
  • 2 dl dl vann vann
  • 2 ts ts buljonggelépulver buljonggelépulver
  • 1,5 dl dl lettrømme lettrømme
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 knivsodd knivsodd kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • cherrytomat cherrytomat
  • loff loff
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i tynne skiver og dryss salt over.

  • Legg et jevnt lag teblader i en stekepanne og ha aluminiumsfolie over. Pensle aluminiumsfolien med olivenolje og stikk mange, tette hull i den.

  • Legg torskeskivene på aluminiumsfolien, ha på lokk og sett stekepannen på stekeplaten på full styrke til det damper, ca. 10 minutter.

Spinatmousse

  • Tin spinat og klem ut så mye vann som mulig. 

  • Kok opp vann, rør inn buljonggelépulver og avkjøl. 

  • Rør inn spinat og lettrømme, og smak til med salt og kajennepepper. 

  • Hell blandingen i en liten bolle og sett kaldt til spinatmoussen stivner. 

  • Bruk en skje til å forme små egg av spinatmoussen.

Server terøykt torskefilet med spinatmousse, cherrytomater og ristet loff. Pynt gjerne med litt ruccolasalat og noen dråper olivenolje.