Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv en annerledes vri på den vanlige norske fiskesuppen. Sursøt thaifiskesuppe er en frisk og god suppe som serveres rykende varm. Passer perfekt til en kald dag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 0,25 stk stk hodekål hodekål
  • 100 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts korianderfrø korianderfrø
  • 2 ts ts fiskesaus fiskesaus
  • 0,5 ts ts gurkemeie gurkemeie
  • 0,5 ts ts pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 l l fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 2 ss ss sukker, brunt sukker, brunt
  • olje olje

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i terninger, vårløk i tynne ringer, og hodekål og aspargesbønner i tynne strimler.

  • Hakk sjalottløk, ingefær og hvitløk, og mos det i en foodprosessor sammen med korianderfrø, fish sauce, gurkemeie, hel pepper og salt.

  • Surr blandingen i olje i en kasserolle til det dufter kraftig, ca. 4-5 minutter.

  • Hell på fiskebuljong, sitronsaft og brunsukker, og la suppen småkoke under lokk i ca. 20-30 minutter.

  • Ha torsk, vårløk, hodekål og aspargesbønner i suppen, og la den trekke videre til fisken er kokt, ca. 3-4 minutter.

Server suppen rykende varm.