Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en annen variant av fiskegrateng med potetmos og grønnsaker. Denne oppskriften er lett å like for både for liten og stor.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 400 g g potet potet
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 100 g g sellerirot sellerirot
  • 0,25 stk stk purre purre
  • 1 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 2 stk stk egg egg
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss griljermel griljermel
  • salt og pepper salt og pepper
  • gressløk, frisk gressløk, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torskefileten, gulrot, sellerirot og purre i terninger.

  • Skrell potet, del i to og kok møre.

  • Kok opp vann med salt, ha i gulrot og sellerirot og la koke i et par minutter.

  • Ha i purre, la koke i ca. 20 sekunder og hell av kokevannet.

  • Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med dijonsennep.

  • Ha grønnsaker og egg i potetmosen, og rør rundt så egget ikke rekker å stivne.

  • Smak til potetblandingen med salt og pepper, og la kjølne litt.

  • Smelt smør i en stekepanne og og rør inn griljermel.

  • Vend torsken forsiktig inn i potetblandingen og ha i en smurt ildfast form.

  • Ha smør og griljermel over formen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter.

Server med gressløk drysset over.