Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en frisk torskerett med eple og appelsin til middag neste gang du vil prøve noe nytt. I denne oppskriften er torsken panert med appelsinskall, timian og hvetemel.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 dl dl hvetemel hvetemel
  • olje olje

Byggris

  • 4 pors pors byggris byggris
  • 2 dl dl eplecider eplecider
  • 1 stk stk eple eple
  • 1 dl dl ruccolasalat ruccolasalat
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 3 dl dl appelsinjuice appelsinjuice
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 knivsodd knivsodd vaniljesukker vaniljesukker
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 knivsodd knivsodd kajennepepper kajennepepper
  • 1 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i porsjonsstykker.

  • Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel.

  • Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.

Byggris

  • Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør.

  • Skjær eple i små terninger.

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke.

  • Rør inn ruccolasalat ved servering.

Saus

  • Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke.

  • Rør inn hakket persille rett før servering. 

Server torsken med byggris og appelsinsaus.