Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dill er en fantastisk urt til sjømat, og i denne oppskriften setter den smak på ovnsbakt torsk og reker. Det er enkelt og raskt når saus, grønnsaker og fisk skal i samme form.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g torskefilet torskefilet
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 2 dl dl vann vann
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • 1 dl dl dill dill
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.

  • Legg i torskestykkene i en smurt ildfast form, og dryss over sjalottløk og purre.

  • Varm vannet, løs opp fiskebuljong og bland det sammen med lettrømme og matfløte.

  • Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken. 

  • Stek i stekeovnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutter.

  • Dryss reker over retten når den kommer ut av stekeovnen.

Server med potet.

Tips: Kremfløte og crème fraîche er mer varmestabile enn matfløte og lettrømme, men tilfører også mer fett til retten. Her kan du velge selv.