Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er torsk på sitt beste - dampet i stekeovnen med lekkert tilbehør til. Server den gjerne som et av julens selskapsmåltider. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g torskefilet, med skinn torskefilet, med skinn
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ss ss smør smør
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Salat

  • 2 stk stk eple eple
  • 1 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 2 ts ts eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Saus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss smør smør
  • 2,5 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss over salt, og la dem ligge i 10 minutter.

  • Ha torskestykkene på et stekebrett dekket med bakepapir, med skinnsiden ned.

  • Fordel smør over og dryss med pepper.

  • Damp torsken i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Salat

  • Skjær eple i små terninger og fennikel i tynne skiver.

  • Bland det sammen med eplecidereddik og olivenolje.

  • Krydre med salt og pepper.

Saus

  • Finhakk sjalottløk og persille.

  • Fres sjalottløk i smør til den er blank.

  • Rør inn fiskekraft og kok opp.

  • Pisk sammen eggeplomme og sitronsaft, og rør det inn i sausen. Den må ikke koke etter at eggene er rørt inn.

  • Ha i persille, og smak til med salt og pepper.

Server torsken med salat, persillesaus og kokte poteter.