Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv denne torskegryten med frisk estragon. Estragon gir en god smak til torsken og sausen som lages på matfløte. Alt tilberedes i samme gryte og du kan servere den med potet.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts salt salt
  • 3 ss ss smør smør
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 3 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 2 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • 3 ss ss estragon, frisk estragon, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Dryss torskefileten med salt og la den ligge i ca. 30 minutter.

  • Tørk fileten og skjær den i jevnstore porsjonsstykker.

  • Brun torsken raskt i smør i stekepanne, ca. 2 minutter på hver side, og ta den opp.

  • Pisk sammen saft av sitron, eggeplomme og fiskekraft, og hell det i stekepannen.

  • Varm blandingen under omrøring til den begynner å tykne.

  • Rør inn matfløte og hakket estragon, og smak til med salt og pepper.

  • Legg fiskestykkene i sausen og la trekke til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter.

Server med kokte poteter.