Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er hentet fra Kina, og vil virkelig gi deg følelsen av å stå i det kinesiske kjøkkenet. Her er torsk woket med gode smaker, og servert med ris.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g torskefilet, uten skinn og bein torskefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 dl dl maisennamel maisennamel
  • 0,5 ts ts kinesisk fem-krydder kinesisk fem-krydder
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 dl dl maisolje maisolje
  • sesamfrø sesamfrø

Saus

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 1 ss ss olje olje
  • 2 ss ss sherry, tørr sherry, tørr
  • 2 ss ss soyasaus, lys soyasaus, lys
  • 0,5 ts ts kinesisk fem-krydder kinesisk fem-krydder
  • 2 ts ts maisennamel maisennamel
  • 2 ss ss vann vann

Tilbehør

  • jasminris jasminris

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i fingertykke stykker og dryss med maisennamel, salt og kinesisk fem-krydder.

  • Varm opp maisolje i en wok til den akkurat ryker.

  • Ha i halvparten av fiskestykkene og stek dem i ca. 1 minutt på hver side.

  • Legg stykkene over på et tørkepapir, og stek resten av fisken på samme måte.

  • Hold fisken varm.

Saus

  • Finhakk hvitløk og ingefær, og skjær vårløk i 1 cm store biter.

  • Tørk woken, ha i litt maisolje og stek hvitløk, ingefær og vårløk i 2 minutter.

  • Ha i sherry og soyasaus, og la det hele surre i 3 minutter.

  • Sett ned varmen og tilsett kinesisk fem-krydder.

  • Jevne sausen med maisennamel utrørt i kaldt vann, og kok opp.

Server torsken med sausen og jasminris. Dryss over sesamfrø.